nuffnang

hb

Followers

Thursday, December 30, 2010

~~tutorial~~

assalamualaikum semua...
alhamdulillah...
syukur ke hadrat ILLAHI..
kerana dengan limpah kurnianya dapat kita bernafas lagi diatas muka bumi ini..
wah..
mukadimah yang mengisafkan cik wani...

ari ni atas permintaan bell 
yang tnya pasal print screen..
senang saja..
meh cik wani ajar..

mula-mula sebagai langkah pertama
kita bkk file or image yg hendak diprint screen kn

sbg contoh wallpaper kt lptop..
or pape gmbar la yang kita bkk di lptop kita
langkah kedua 
kita kna cari button print screen 2 kt kita punya keyboad..

gambar ehsan mr wikipedia

kalau x da button macan ni..
cari button macam ni..
Prt ScrPrint ScrnPrt ScnPrt ScPrt Scrn, or Prnt Scrn)
contoh bg keyboard compaq
langkah ketiga
bkk MS PAINT or pape sofeware editing picture(adobe potoshop or potoscape pon boley)
tp cik wani selalu gna ms paint ja..sng ~~

langkah ke empat:
tekan paste..
macam gambar dibawah

langkah terakhir
korang boley edit la pape yg patot
lpas 2 save as...

ta daaaa..walpaper lptop cik wani
okey ye kawan2..
kalo x paham boley tnya..
harap bell boley phm..
sekian..
wassalam..







2 comments:

Bel said...

sy dah faham..
terima kasih byk2 kt cik wani yg baik hati.. :)
sgt2 hargai... :)

Mr. Swift said...

Hye singgah sini dan polo anda!
Nanti free jemput lah ke blog IDE pula eh.
Oh btw entri ni memang syok! Nice!

Tutorial Lengkap Cara Membuat Duit Dengan Nuffnang Dari A Sampai Z Fuhhyohh

MeH tuKAr- TuKar liNK Ye

heart